بدون شک و تردید، قرآن کریم دوای همه دردهای بشر و «تبیانًا لکلّ شئ» است و نیز امانتی از جانب رسول اکرم (صلّی الله علیه وآله) برای امتش به امانت سپرده است.
همانگونه که سیره پیامبر (صلّی الله علیه وآله) و اهلبیت طاهرینش (علیهم السلام) بر انس با قرآن کریم و قرآن بر زندگی آن بزرگواران حاکم بوده است؛ از این جهت بر ماست که سیره آن بزرگواران را دنبال و در حد توان ادامه دهنده مسیر آنها باشیم.
مؤسسه امام هادی (علیه السلام) از همان بدو تاسیس تا کنون، بر این امر مهم و امانت گرانبهای رسول اعظم (صلّی الله علیه وآله) توجه و همت گذاشته، فعالیت های قرآنی و اهلبیتی (علیهم السلام) را به جامعه مسلمان افغانستان ارائه نموده است.
خداوند منان را سپاس گزار هستیم که در این مدت نزدیک به دو دهه، امور قرآنی این مؤسسه به بیش از دهها کلاس، صد ها محافل قرآنی، نزدیک به هشتاد هزار جلد کلام الله مجید و جزوههای آموزشی، دهها دورهی آموزشی تربیت مربی و… را در سطح کشور داشته که بحمد الله تعالی برای جامعه قرآن دوست افغانستان مثمر ثمر واقع شده است.
نهاد قرآنی مؤسسه امام هادی (علیه السلام)، از نهادهای پیشگام قرآنی در افغانستان بوده و توانسته است خیلی از فعالین و اساتید قرآنی مطرح جامعه کنونی را رشد داده و در رساندن به جایگاه رفیع خدمات قرآنی و اجتماعی کمک نموده است (تفصیل بیشتر: آشنائی با مؤسسه امام هادی (علیه السلام)، ص4 الی8).
امور قرآنی موسسه امام هادی (علیه السلام) با تمام فراز و نشیبهای که در مدت نزدیک به دو دهه دیده و در خدمت مردم متدین و قرآنآموز بوده است، در این سالهای اخیر، حامی حدود 45 مرکز قرآنی در توزیع قرآن کریم و جزوات آموزشی در سطح کشور به عنوان مراکز مرتبط با امور قرآنی بوده که به تعداد 2000 جلد قرآن کریم و بیش از 100 جلد منبع آموزشی دیگری مانند تجوید، احکام، عقاید، ترجمه و مفاهیم، کتب ادعیه و وسائل آموزشی چون تخته، قلم و غیره توزیع نموده است.
گفتنی است با توجه به حجم درخواستیهای مؤمنین و تأسیسات خیلی بالای مراکز قرآنی در سالهای اخیر، با کمال تأسف به بیش از دو صد مرکز قرآنی دیگر، هنوز کاری انجام نشده و در ردیف اولویتبندی برای حمایت از آنها به نوبت گذاشته شده است.
فعالیتهای دو سال اخیر این نهاد، توزیع 2000 جلد قرآن کریم و جزوات آموزشی دیگر، در ولایت های چون کابل، بامیان، میدان، غزنی، دایکندی، بدخشان، غور، بلخ، سمنگان، پروان، بغلان و هلمند بوده است.
شایان ذکر است، امور قرآنی مؤسسه امام هادی (علیه السلام) با فعالیتها و سابقه خدمترسانی نزدیک به دو دهه که به ساحت مقدس قرآن کریم دارد، در حد توان در خدمت نهادها و مراکز قرآنی بوده و نیز از حمایتهای خیرین و بزرگان، در این راستا استقبال میکند.
آغاز مراسم های عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) واقع در شهرک امید سبز کابل، در روز شنبه ۸ ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. برگزار شده و تا روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. ادامه پیدا کرد.
این مراسمهای معنوی که با حضور اساتید، طلاب، قرآنآموزان و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، همراه بود، با قرائت قرآن کریم آغاز میشد و در آن، با برنامههای نوحهخوانی، روضهخوانی و سخنرانی انجام میشد.
در روز اول، سخنران مجلس حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد شفیق در رابطه با اهمیت اقامه عزای سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و دستاوردهای نهضت عاشورای حسینی به ایراد سخن پرداخت.
روز دوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) سخنران مجلس حجةالاسلام والمسلمین آقای صدر استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با «ثار الله» که درزیارت عاشورا آمده، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت، امام حسین (علیه السلام) شریان و جریان خون در رگهای اسلام است و اسلام را زنده نگهداشت.
در روز سوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای مهدوی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با الگو قرار دادن امام حسین (علیه السلام) و پیروی عملی در زندگی ازآن حضرت (علیه السّلام) صحبت کرد.
روز چهارم محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای شریفی غزنوی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با غیرت و شجاعت نقش آفرینان عاشورا، سخنرانی کرد.
در روز پنجم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز چهارشنبه 12 ماه اسد ۱۴۰۱، حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد ذبیحی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و پیام این انقلاب کبیر در تاریخ بشریت، به ایراد سخن پرداخت.
ششمین روز از مراسمهای عزاداری، با سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین استاد شیخ عبدالله رحیمی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و کوتاهیهای که در این راه صورت گرفته، همراه بود و ایشان گفت: باید نسل فعلی وآینده در احیای شعائر عاشورای حسینی، تمام همت شان را بکار بگیرند.
در روز هفتم حجة الاسلام والمسلمین استاد اخلاصی عضو دفتر مرجعیت شیعه در کابل، راجع به قیام عاشورای حسینی و آثار آن صحبت کرد.
هشتمین روز از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز شنبه، یوم العباس (علیه السلام) علمدار کربلا، 15 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و طبق رسوم هر ساله، در شهرکابل، در روزهفتم ماه محرم، بنام حضرت عباس (علیه السّلام) مراسم علم کشی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد احسانی بود که در رابطه با الگو گرفتن مسائل اخلاقی و تربیت اسلامی از خانه مولای متقیان امام علی (علیه السّلام)، به خصوص درسی که حضرت ام البنین (علیها السّلام) و فرزند عزیزش حضرت عباس (علیه السّلام) برای خانوادههای مؤمنین، ملتها و دنیای انسانیت به تصویر کشید، به ایراد سخن پرداخت.
روز نهم از مراسم عزاداری معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار دراین مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح، رئیس تکایا و مساجد وزارت ارشاد، حج و اوقاف کشور، در رابطه با حسینیشدن و مهمتر از آن حسینیماندن، صحبت کرد.
در دهمین روز از مراسم عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین محمدصادق حسینی استاد دانشگاه رابعه بلخی در رابطه با قیام حسینی و اثرات خیر و برکت عاشورا در زندگی بشر، به ایراد سخنرانی پرداختند.
در یاز دهمین روز از مراسم عزاداری معنوی، که باقرائت قرآن کریم آغاز شد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و گهوارهکشی، به یاد حضرت عبدالله رضیع علی اصغر (علیه السّلام) با حضور جمع کثیری از عزاداران در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح شهرستانی در رابطه با محرم و قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و بیان داشت: مردم افغانستان از ضرر مالی و جانی و آوارهشدنخویش نمیترسند و تا آخرین قدرت، برای امام حسین (علیه السّلام) که در مسیر الهی (جلّ جلاله)، قرار دارد، ایستادگی خواهد
کرد و این شعار الهی را زنده نگه خواهد داشت.
در دوازدهمین روز ایام عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین شیخ احمد حسنی مسئول روابط عمومی دفتر مرجعیت شیعه در کابل در رابطه با قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و خاطر نشان ساخت: در قیام حضرت آقا امام حسین (علیه السّلام) نهایت اخلاص و اخلاقِ اسلامِ محمّدی (صلّی الله علیه وآله) را در اوج فشار و گرفتاریها برای جهانیان به نمایش گذاشتند تا ما، آن اخلاص و اخلاق عاشورایی را در زندگی خود پیاده کنیم.
آخرین مجلس و در سیزدهمین روز از مراسمهای عزاداری، حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ درسوگ و ماتم بود که با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانواده های عزادار حضرت آقا اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی با حضور جمع کثیری از عزاداران در حسینیه این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد جاوید در رابطه با قیام عاشورای حسینی، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت: عاشورای امام حسین (علیه السّلام) یک دانشگاه است و در این مکتب و دانشگاه، اخلاق، اخلاص، انسانیت، آزادی و آزادمردی تدریس میشود و مکتب امام حسین (علیه السّلام) مکتب ادب و آگاهی و عشق است.
همایش علمی، پژوهشی #مکتبغدیرونظامخانوادهسالم با حضور هیأت علمی و شرکت علما، اعضای دفتر مرجعیت، طلاب، فرهنگیان و فرهیختگان با کارشناسی و سخنرانی عالمانه و محققانه دکتر محمد آصف حکمت با موضوع، غدیروضرورتپژوهش، دکتر محمد احسانی با موضوع #مکتبغدیرونظامخانوادهسالم، اجرای مجری توانمند آقای موسوی، بیانیه و ضرورت این نشست علمی توسط مسئول مرکز علمی فرهنگی آقای محمد داود عدیل، مداحی استاد سبحانی، اجرای گروه سرود، بیان چکیده یکی از مقاله های برتر، تقدیر از ۲۵ مقاله برتر و دعائیه حجةالاسلام والمسلمين الحاج استاد شفیق برگزار گردید.
قابل ذکر است، برگزار کننده گان این همایش علمی، پژوهشی: موسسه امام هادی ع و مراکز تحت اشراف، مجتمع بزرگ حضرت فاطمه الزهرا س، مدرسه علمیه حضرت معصومه س و مرکز علمی فرهنگی خدیجه الکبری س برگزار شد.
خداوند به عزت امیرالمومنین و یگانه وارث غدیر حضرت حجت بن الحسن العسکری ارواحنافداه به همه عزیزان که طی دو ماه تلاش و زحمت در برنامه ریزی فراخوان مقاله، جمع آوری، گزینش و بررسی مقالات و برگزاری سیمینار علمی پژوهشی نمودند اجر و پاداش چند برابر عنایت کند.
محفل جشن وسروربه مناسبت عیدسعید غدیرخم، عیدولایت وامامت مولی الموحدین امیرالمؤمنین حضرت علی بن ابی طالب علیهم السلام درمجتمع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها واقع شهرک امیدسبزکابل برگزار شد.
در روز دوشنبه1401/4/27 به مناسبت عیدالله اکبرعیدسعیدخم غدیر، مجتمع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در شهر کابل غرق در شادی و سرور بود.
در این محفل نورانی جمعی کثیری از محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، اعم از طلاب ، شاگردان قرآنی ، فعالان فرهنگی، اساتید وکارمندان مجتمع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با حضور نمایندگان دفترمرجعیت شیعه درکابل، در این مراسم فرخنده شرکت کردند.
دراین مراسم که باقرائت قرآن کریم آغازشد ، سرود ، تواشح ، مقاله ، مداحی وسخنرانی به اجرادرآمد . سخنران مجلس حجةالاسلام والمسلمین سیدعلی حسن حسینی بابیان این مطلب که امروزه جهانیان برای اینکه ازفرهنگ غدیردورشدند وغدیررامطالعه نکرده وبه فرهنگ غدیرعمل نکردند درنتیجه گرفتارمشکلات متعددی هستند وتازمانیکه غدیری نشدند این گرفتاریها ادامه دارد و غدیری کسانی هستند که پیرو، پابند وعامل به کتاب الهی و رویش ومنش اهلبیت علیهم السلام که همان فرهنگ غدیراست باشد، درغیراین صورت راه باطل را گذرانده اند، دراخیرضمن پذیرای از شاگردان ممتاز کتاب خوانی تقدیر به عمل آمد.
به توفیق پروردگار عالم و امیرالمومنین علیه السلام محفل جشن عید غدیر با همکاری موسسه امام هادی (علیه السلام) در مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها _ ولایت لوگر بر گزار شد.
برنامه های اجرا شده این محفل قرائت کلام الله مجید، مدح و سخنرانی مسئولین و دعائیه و نذر بود.
سنگ تهداب مسجد و حوزه علمیه امام هادی علیه السلام در کابل، با حضور اعضای دفتر مرجعیت شیعه، مسئولان و مومنان در ساحه، افتتاح شد.
مسجد و حوزه علمیه امام هادی علیه السلام در کابل، قرار است طی چند طبقه ای، توسط بخش اعمار موسسه خیریه و فرهنگی امام هادی علیه السلام ساخته شده و در اختیار مومنان و دانش پژوهان اسلامی قرار بگیرد.
مدرسه علمیه حضرت معصومه سلام الله علیها از مراکز مرتبط با دفتر مرجعیت و موسسه امام هادی (ع) کابل از سالروز ولادت مولود کعبه،حضرت علی علیه السلام با برگزاری محفل جشن و سرور، مدیحه سرایی و سخنرانی تجلیل بعمل آورد.
به مناسبت بیست و هفتم رجب، سالروز مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمّد مصطفی (صلّی الله علیه وآله)، مجتمع حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) تحت اشراف موسسه امام هادی (علیه السّلام)، با برگزاری مجلس با شکوه جشن و سرور، غرق در نور و شادی بود.
در این محفل، که اعضای دفترمرجعیت شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج سیّد صادق حسینی شیرازی (دام ظله العالی) در کابل و صدها عاشق و دلباخته رسول مهربان الهی، حضور داشتند برنامههای شعر و سرود، مداحی، مقاله و سخنرانی، درحسینیه این مرکز به اجرا درآمد.
ناصر الحجّه ومروّج الشریعه سید علیحسن حسینی درهصوفی که در این محفل صحبت میکرد، با قرائت آیههای مبارکهی قرآنی و کلام نورانی نبی الله الأعظم (صلّی الله علیه وآله)، خاطر نشان کرد:
خداوند مهربان (جلّ جلاله)، پیامبر مکرّم اسلام (صلّی الله علیه وآله) را از میان درسنخواندهها، مبعوث به رسالت فرمود تا به تلاوت آیات الهی، تزکیه جانها و تعلیم کتاب و حکمت بپردازد و به این اساس، تمامکردن مکارم اخلاق، ثمره بعثت قرار میگیرد.
به بیان ایشان، در سالهای اخیر، بسیاری از سازمانها، برنامههای رسمی و محلی را جهت تغییر رفتارها به صورت مطلوب و اخلاقی و رعایت قوانین و مقررات، توسط کارکنان تدارک دیدهاند، تا با ارتباطات ظریفتر، مشتری بیشتری جذب کنند.
وی تصریح کرد، اخلاق و سجیه رفتاری انسانی، همان «هنر ایجاد رابطه» است که سازمانهای معاصر نیز از اهمیت آن غافل نماندهاند و این با تکبر و رفتار غیر اخلاقی، با هم جمع نمیشود.
خطیب جمعه شمال کابل، علاوه کرد: اسلام، اساس اخلاق را دینداری، تقوا و پرهیزکاری، با معرفی چهار اصل ذیل میداند: 1- خوشنیّتی و پاکدلی انسانها نسبت به هم. 2- خوشروئی و بشاشیّت با همه افراد جامعه. 3- خوشزبانی و نیکسخنی با همه مردم، اعم از دوست و دشمن. 4- خوشبرخوردی و نیکرفتاری با تمامی مخلوقات و موجودات چه رسد به افراد بشر.
13 رجب المرجب، مصادف با ولادت سراسر نور و یگانه مولود کعبه حضرت امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) در مدرسه و دارالقرآن حضرت خدیجه الکبری (سلام الله علیها) واقع در قلعه نو غرب کابل، برگزار شد.
این مرکز که یکی از مراکز تحت اشراف موسسه امام هادی (علیه السلام) در کابل هست، به فعالیتهای آموزشی و فرهنگی میپردازد؛
محفل جشن و سرور ولادت با سعادت سید الأوصیاء حضرت امام علی (علیه السلام) در این مرکز، با برنامههای قرائت آیات نورانی قرآن کریم، دکلمه، سرود و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین جناب حاج سردار سلطانی همراه بود.