باسمه تعالى
آغاز مراسم های عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) واقع در شهرک امید سبز کابل، در روز شنبه ۸ ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. برگزار شده و تا روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. ادامه پیدا کرد.
این مراسمهای معنوی که با حضور اساتید، طلاب، قرآنآموزان و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، همراه بود، با قرائت قرآن کریم آغاز میشد و در آن، با برنامههای نوحهخوانی، روضهخوانی و سخنرانی انجام میشد.
در روز اول، سخنران مجلس حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد شفیق در رابطه با اهمیت اقامه عزای سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و دستاوردهای نهضت عاشورای حسینی به ایراد سخن پرداخت.
روز دوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) سخنران مجلس حجةالاسلام والمسلمین آقای صدر استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با «ثار الله» که درزیارت عاشورا آمده، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت، امام حسین (علیه السلام) شریان و جریان خون در رگهای اسلام است و اسلام را زنده نگهداشت.
در روز سوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای مهدوی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با الگو قرار دادن امام حسین (علیه السلام) و پیروی عملی در زندگی ازآن حضرت (علیه السّلام) صحبت کرد.
روز چهارم محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای شریفی غزنوی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با غیرت و شجاعت نقش آفرینان عاشورا، سخنرانی کرد.
در روز پنجم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز چهارشنبه 12 ماه اسد ۱۴۰۱، حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد ذبیحی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و پیام این انقلاب کبیر در تاریخ بشریت، به ایراد سخن پرداخت.
ششمین روز از مراسمهای عزاداری، با سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین استاد شیخ عبدالله رحیمی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و کوتاهیهای که در این راه صورت گرفته، همراه بود و ایشان گفت: باید نسل فعلی وآینده در احیای شعائر عاشورای حسینی، تمام همت شان را بکار بگیرند.
در روز هفتم حجة الاسلام والمسلمین استاد اخلاصی عضو دفتر مرجعیت شیعه در کابل، راجع به قیام عاشورای حسینی و آثار آن صحبت کرد.
هشتمین روز از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز شنبه، یوم العباس (علیه السلام) علمدار کربلا، 15 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و طبق رسوم هر ساله، در شهرکابل، در روزهفتم ماه محرم، بنام حضرت عباس (علیه السّلام) مراسم علم کشی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد احسانی بود که در رابطه با الگو گرفتن مسائل اخلاقی و تربیت اسلامی از خانه مولای متقیان امام علی (علیه السّلام)، به خصوص درسی که حضرت ام البنین (علیها السّلام) و فرزند عزیزش حضرت عباس (علیه السّلام) برای خانوادههای مؤمنین، ملتها و دنیای انسانیت به تصویر کشید، به ایراد سخن پرداخت.
روز نهم از مراسم عزاداری معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار دراین مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح، رئیس تکایا و مساجد وزارت ارشاد، حج و اوقاف کشور، در رابطه با حسینیشدن و مهمتر از آن حسینیماندن، صحبت کرد.
در دهمین روز از مراسم عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین محمدصادق حسینی استاد دانشگاه رابعه بلخی در رابطه با قیام حسینی و اثرات خیر و برکت عاشورا در زندگی بشر، به ایراد سخنرانی پرداختند.
در یاز دهمین روز از مراسم عزاداری معنوی، که باقرائت قرآن کریم آغاز شد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و گهوارهکشی، به یاد حضرت عبدالله رضیع علی اصغر (علیه السّلام) با حضور جمع کثیری از عزاداران در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح شهرستانی در رابطه با محرم و قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و بیان داشت: مردم افغانستان از ضرر مالی و جانی و آوارهشدنخویش نمیترسند و تا آخرین قدرت، برای امام حسین (علیه السّلام) که در مسیر الهی (جلّ جلاله)، قرار دارد، ایستادگی خواهد
کرد و این شعار الهی را زنده نگه خواهد داشت.
در دوازدهمین روز ایام عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین شیخ احمد حسنی مسئول روابط عمومی دفتر مرجعیت شیعه در کابل در رابطه با قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و خاطر نشان ساخت: در قیام حضرت آقا امام حسین (علیه السّلام) نهایت اخلاص و اخلاقِ اسلامِ محمّدی (صلّی الله علیه وآله) را در اوج فشار و گرفتاریها برای جهانیان به نمایش گذاشتند تا ما، آن اخلاص و اخلاق عاشورایی را در زندگی خود پیاده کنیم.
آخرین مجلس و در سیزدهمین روز از مراسمهای عزاداری، حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ درسوگ و ماتم بود که با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانواده های عزادار حضرت آقا اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی با حضور جمع کثیری از عزاداران در حسینیه این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد جاوید در رابطه با قیام عاشورای حسینی، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت: عاشورای امام حسین (علیه السّلام) یک دانشگاه است و در این مکتب و دانشگاه، اخلاق، اخلاص، انسانیت، آزادی و آزادمردی تدریس میشود و مکتب امام حسین (علیه السّلام) مکتب ادب و آگاهی و عشق است.