برگزاری سیمینار علمی تحت عنوان( نقش قرآن در تربیت اخلاقی انسان از دیدگاه امام جعفر صادق ع ) را بمناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع )مجتمع حضرت فاطمة الزهرا سلام الله علیها واقع شهرک امید سبز -کابل
این برنامه معنوی با مجری گری خانم رضایی و شروع مجلس با تلاوت قرآن مجید توسط کربلای قاری محمد حسین آقا حسینی ، دعای فرج ، گفتار سیمینار دهنده گان هر یک حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای محقق کوشا رئیس دفتر مرجعیت شیعه، کربلای و استاد حوزه مجتمع حضرت فاطمة الزهرا آقای عبدالله رحیمی، مدیران مجتمع سر کار خانم حسینی و سرکار خانم احمدی ، و خلاصه بندی این چهار محور سیمینار علمی توسط هیئت مدیران، ذکر روضه عزا توسط کربلای استاد جوادی، و همچنان دعا و ختم مجلس توسط مدیر مسئول مجتمع حضرت فاطمة الزهرا توسط حجت السلام والمسلمین آقای عزیز الله مرادی، و با صرف نذر به پایان رسید.
این مسابقه که با توفیق و الطاف خدای سبحان و عنایات رسول مکرم اسلام (ص) و اهلبیت طاهرینش در کابل افغانستان در چهار رشته قرآنی(ترتیل، حفظ ۱جزء، ۲ جزء و ۳ جزء، ترجمه و مفاهیم قرآنکریم و تفسیر سوره مبارکه سمش) بر گزار شده بود، شکوه مندی تمام و شوق و اشتیاق زیاد اشتراک کنندگان را همراه داشت.
بانوان طلبه و دانشجویان علوم قرآنی بحمد اللهی امتحانات مرحله اول و مقدماتی را در مراکز ثبت نام خویش و مرحله دوم مسابقه (نیمه نهای) را بتاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ه. ش مصادف با ۱۶رمضان ۱۴۴۶ ه.ق. در حسینیه حضرت ابوطالب(ع) در دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی(دام ظله العالی) سپری نمودند.
قابل ذکر و یاد آوریست از آنجای که بانوان یکی از وظایف مهم شان تربیت فرزندان جامعه هستند، امور قرآنی موسسه امام هادی(علیه السلام) سیستم آموزشی خویش را با رویکرد تربیتی و فهم و تدبر بیشتر به آیات کلام الله مجید خصوصا رشته ترجمه و تفسیر را جزو اساسی ترین مضامین در این نظام گنجانده و اولین بار است که این دو رشته(ترجمه و تفسیر) بصورت رسمی وارد مسابقات قرآنی در سطح کشور نموده است.
حقیقتا انسان ها از طریق فرهنگ جامع شریعت اسلامی تحت لوای قرآن و اهلبیت(علیهم السلام) و فهم این دو ثقل که یاد گار نبی مکرم اسلام هستند، میتوانند به رشد و تکامل انسانی برسند.
امور قرآنی موسسه امام هادی(علیه السلام) مصمم هست تا با برگزاری مسابقات قرآنی خصوصا بخش ترجمه وتفسیر و نظام آموزشی تربیتی برای فهم و تدبر به قرآنکریم اندکی به سهم خودش از مهجوریت قرآن بکاهد.
و در اخیر امور قرآنی این موسسه از خییرین، بزرگان و مردم قرآن دوست و شریعت مدار برای حمایت بیشتر مراکز قرآنی دعوت به عمل می آورد، تا با حمایت مالی و معنوی شان به ترویج بیشتر فرهنگ قرآنی و اهلبیتی سهیم شوند.
مراکز اشتراک کننده:
مدرسه علمیه حضرت معصومه (سلام الله علیها)
مجتمع علمی و فرهنگی حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها)
مرکز علمی و فرهنگی حضرت خدیجه الکبری (سلام الله علیها).
و دارالقرآنهای همسو با امور قرآنی موسسه امام هادی (علیه السلام)
13 رجب المرجب، مصادف با ولادت سراسر نور و یگانه مولود کعبه حضرت امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) در مدرسه و دارالقرآن حضرت خدیجه الکبری (سلام الله علیها) واقع در قلعه نو غرب کابل، برگزار شد.
این مرکز که یکی از مراکز تحت اشراف موسسه امام هادی (علیه السلام) در کابل هست، به فعالیتهای آموزشی و فرهنگی میپردازد؛
محفل جشن و سرور ولادت با سعادت سید الأوصیاء حضرت امام علی (علیه السلام) در این مرکز، با برنامههای قرائت آیات نورانی قرآن کریم، دکلمه، سرود و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین جناب حاج سردار سلطانی همراه بود.
پایگاه اینترنتی اطلاع رسانی موسسه امام هادی (علیه السلام) در افغانستان، که همزمان با رویداد اخیر کشور، دچار آسیب و حذف شده بود، به صورت مجدد، راه اندازی شد.
مؤسسه امام هادی (علیه السلام)، آنگونه که معرفینامهاش آمده است، با هدف کمک به رفع کمبودهای فرهنگی و مذهبی، در بسیاری از نقاط مستضعف جامعه شیعه (بخصوص کشور افغانستان) در سال (۱۴۲۵ هـ.ق – ۱۳۸۷ هـ.ش) توسط حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای محقق غزنوی و تعدادی از عالمان دینی تأسیس گردید. با عنایات حضرت حق، در سالیانی که از تأسیس این موسسه می گذرد، توسعه بسیاری در فعالیت های مختلف این مرکز ایجاد شده که جای بسی خرسندی وتوجه را دارد. در زیر برخی از فعالیتها و توانمندی های مؤسسه امام هادی(ع) معرفی شده است:
الف) فعالیتهای خیریه عمرانی:
در راستای ایجاد مراکز فرهنگی در مناطق نیازمند کشور افغانستان، مؤسسه امام هادی(ع) توانسته است تاکنون ۸۱ باب مسجد، ۲ باب مدرسه علمیه، ۴ باب حسینیه، ۱ باب کتابخانه و ۱ باب دارالقرآن را، با مشارکت مردم مناطق مختلف به اتمام رسانده و در اختیار آنها قرار دهد. همچنین هزینه حفر ۱۰۰ حلقه چاه آب شرب در مناطق آسیب دیده از خشکسالی های متوالی توسط این مؤسسه پرداخت شده است.
ب) ایتام و نیازمندان:
این مؤسسه از ابتدای تأسیس تا کنون به حول و قوه الهی توانسته است جمعیتی بالغ بر ۷۰۹ نفر از ایتام را در قالب ۳۳۵ خانوار نیازمند, تحت پوشش حمایت های مالی خود قرار دهد و ماهانه مبلغی را به عنوان کمک هزینه زندگی به آنها پرداخت نماید.
ج) فعالیتهای فرهنگی:
۱- بخش قرآنی:
برگزاری کلاسهای آموزش قرآن کریم در شهر های مختلف ایران و افغانستان ,همچنین توسعه کمّی و ارتقای کیفی این شبکه از طریق تجهیز، نظارت و برنامه ریزی کلاسها و نیز برگزاری سالانه مسابقات سراسری قرآن کریم با شرکت دانش آموزان کلاس های قرآنی مؤسسه، از نقاط مختلف کشور، همگی کلیات تلاشهای بخش قرآنی مؤسسه را تشکیل می دهند.
۲- بخش فرهنگی:
– تأسیس کتابخانه شیعی با مخزنی پر بار و پویا از عناوین مختلف کتاب در شهر کابل
– نشر ماهنامۀ فرهنگی هادی و نشریه داخلی مؤسسه (هفته نامه خبری نسیم)
– و فعالیتهای انتشاراتی با تهیه و تکثیر بسیاری جزوات احکام – اخلاق – عقاید و روخوانی قرآن کریم همگی ثمره تلاش های این بخش از مؤسسه امام هادی(ع) است.
۳- هادی فیلم:
مؤسسه فیلم سازی هادی فیلم، که با توجه به اهمیت عرصه رسانه در انتقال و تقویت فرهنگ، با رویکرد مذهبی تأسیس گردید و تاکنون تولید و تدوین آثار مستند, داستانی و برنامه های تلویزیونی را در کارنامه خود دارد.
۴- سایت اینترنتی:
پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه امام هادی(ع) با هدف اولیه انعکاس فعالیتها و تلاشهای این مرکز بر روی شبکه جهانی وب راه اندازی شد و بحمدا… توانسته است تا کنون آلبوم جامعی از فعالیتهای گسترده مؤسسه امام هادی(ع) را در اختیار کاربران اینترنتی قرار دهد، بعلاوه بعنوان یک سایت مذهبی، مطالب پرباری از معارف مکتب اهل بیت (ع) و نیز جدید ترین اخبار دنیای اسلام را ارائه داده است.
۵- روابط عمومی:
بخش روابط عمومی از یک سو ارتباطات و مراسم مناسبتها را هماهنگ می نماید و از سوی دیگر اهدای کتاب (اعم از قرآن، مفاتیح و تألیفات متفرقه مذهبی) به بخشهای آموزشی و مساجد و مراکز مختلف را بر عهده دارد.