برگزاری سیمینار علمی تحت عنوان( نقش قرآن در تربیت اخلاقی انسان از دیدگاه امام جعفر صادق ع ) را بمناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع )مجتمع حضرت فاطمة الزهرا سلام الله علیها واقع شهرک امید سبز -کابل
این برنامه معنوی با مجری گری خانم رضایی و شروع مجلس با تلاوت قرآن مجید توسط کربلای قاری محمد حسین آقا حسینی ، دعای فرج ، گفتار سیمینار دهنده گان هر یک حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای محقق کوشا رئیس دفتر مرجعیت شیعه، کربلای و استاد حوزه مجتمع حضرت فاطمة الزهرا آقای عبدالله رحیمی، مدیران مجتمع سر کار خانم حسینی و سرکار خانم احمدی ، و خلاصه بندی این چهار محور سیمینار علمی توسط هیئت مدیران، ذکر روضه عزا توسط کربلای استاد جوادی، و همچنان دعا و ختم مجلس توسط مدیر مسئول مجتمع حضرت فاطمة الزهرا توسط حجت السلام والمسلمین آقای عزیز الله مرادی، و با صرف نذر به پایان رسید.
روز پنجشنبه ۱۴۰۴/۱/۲۸ جلسه هفتگی درس تفسیر موضوعی قرآن کریم در حوزه علمیه حضرت فاطمةالزهرا سلام الله علیها توسط حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمد عارف محقق کوشا مسؤل دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی برای طلاب این حوزه علمیه برگزار شد ، واین برنامه درسی هر پنجشنبه درآینده ادامه دارد.
این مسابقه که با توفیق و الطاف خدای سبحان و عنایات رسول مکرم اسلام (ص) و اهلبیت طاهرینش در کابل افغانستان در چهار رشته قرآنی(ترتیل، حفظ ۱جزء، ۲ جزء و ۳ جزء، ترجمه و مفاهیم قرآنکریم و تفسیر سوره مبارکه سمش) بر گزار شده بود، شکوه مندی تمام و شوق و اشتیاق زیاد اشتراک کنندگان را همراه داشت.
بانوان طلبه و دانشجویان علوم قرآنی بحمد اللهی امتحانات مرحله اول و مقدماتی را در مراکز ثبت نام خویش و مرحله دوم مسابقه (نیمه نهای) را بتاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ه. ش مصادف با ۱۶رمضان ۱۴۴۶ ه.ق. در حسینیه حضرت ابوطالب(ع) در دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی(دام ظله العالی) سپری نمودند.
قابل ذکر و یاد آوریست از آنجای که بانوان یکی از وظایف مهم شان تربیت فرزندان جامعه هستند، امور قرآنی موسسه امام هادی(علیه السلام) سیستم آموزشی خویش را با رویکرد تربیتی و فهم و تدبر بیشتر به آیات کلام الله مجید خصوصا رشته ترجمه و تفسیر را جزو اساسی ترین مضامین در این نظام گنجانده و اولین بار است که این دو رشته(ترجمه و تفسیر) بصورت رسمی وارد مسابقات قرآنی در سطح کشور نموده است.
حقیقتا انسان ها از طریق فرهنگ جامع شریعت اسلامی تحت لوای قرآن و اهلبیت(علیهم السلام) و فهم این دو ثقل که یاد گار نبی مکرم اسلام هستند، میتوانند به رشد و تکامل انسانی برسند.
امور قرآنی موسسه امام هادی(علیه السلام) مصمم هست تا با برگزاری مسابقات قرآنی خصوصا بخش ترجمه وتفسیر و نظام آموزشی تربیتی برای فهم و تدبر به قرآنکریم اندکی به سهم خودش از مهجوریت قرآن بکاهد.
و در اخیر امور قرآنی این موسسه از خییرین، بزرگان و مردم قرآن دوست و شریعت مدار برای حمایت بیشتر مراکز قرآنی دعوت به عمل می آورد، تا با حمایت مالی و معنوی شان به ترویج بیشتر فرهنگ قرآنی و اهلبیتی سهیم شوند.
مراکز اشتراک کننده:
مدرسه علمیه حضرت معصومه (سلام الله علیها)
مجتمع علمی و فرهنگی حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها)
مرکز علمی و فرهنگی حضرت خدیجه الکبری (سلام الله علیها).
و دارالقرآنهای همسو با امور قرآنی موسسه امام هادی (علیه السلام)
آغاز مراسم های عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) واقع در شهرک امید سبز کابل، در روز شنبه ۸ ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. برگزار شده و تا روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. ادامه پیدا کرد.
این مراسمهای معنوی که با حضور اساتید، طلاب، قرآنآموزان و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، همراه بود، با قرائت قرآن کریم آغاز میشد و در آن، با برنامههای نوحهخوانی، روضهخوانی و سخنرانی انجام میشد.
در روز اول، سخنران مجلس حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد شفیق در رابطه با اهمیت اقامه عزای سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و دستاوردهای نهضت عاشورای حسینی به ایراد سخن پرداخت.
روز دوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) سخنران مجلس حجةالاسلام والمسلمین آقای صدر استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با «ثار الله» که درزیارت عاشورا آمده، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت، امام حسین (علیه السلام) شریان و جریان خون در رگهای اسلام است و اسلام را زنده نگهداشت.
در روز سوم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای مهدوی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با الگو قرار دادن امام حسین (علیه السلام) و پیروی عملی در زندگی ازآن حضرت (علیه السّلام) صحبت کرد.
روز چهارم محرم الحرام ۱۴۴۴، حجة الاسلام والمسلمین آقای شریفی غزنوی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با غیرت و شجاعت نقش آفرینان عاشورا، سخنرانی کرد.
در روز پنجم از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز چهارشنبه 12 ماه اسد ۱۴۰۱، حجة الاسلام والمسلمین آقای استاد ذبیحی لعلی استاد حوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و پیام این انقلاب کبیر در تاریخ بشریت، به ایراد سخن پرداخت.
ششمین روز از مراسمهای عزاداری، با سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین استاد شیخ عبدالله رحیمی استادحوزه علمیه کابل در رابطه با عاشورای حسینی و کوتاهیهای که در این راه صورت گرفته، همراه بود و ایشان گفت: باید نسل فعلی وآینده در احیای شعائر عاشورای حسینی، تمام همت شان را بکار بگیرند.
در روز هفتم حجة الاسلام والمسلمین استاد اخلاصی عضو دفتر مرجعیت شیعه در کابل، راجع به قیام عاشورای حسینی و آثار آن صحبت کرد.
هشتمین روز از مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۴ در حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز شنبه، یوم العباس (علیه السلام) علمدار کربلا، 15 ماه اسد ۱۴۰۱ هـ.ش. با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانوادههای عزادار حسینی، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و طبق رسوم هر ساله، در شهرکابل، در روزهفتم ماه محرم، بنام حضرت عباس (علیه السّلام) مراسم علم کشی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد احسانی بود که در رابطه با الگو گرفتن مسائل اخلاقی و تربیت اسلامی از خانه مولای متقیان امام علی (علیه السّلام)، به خصوص درسی که حضرت ام البنین (علیها السّلام) و فرزند عزیزش حضرت عباس (علیه السّلام) برای خانوادههای مؤمنین، ملتها و دنیای انسانیت به تصویر کشید، به ایراد سخن پرداخت.
روز نهم از مراسم عزاداری معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی، باحضور بیش از1500 نفر عزادار دراین مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح، رئیس تکایا و مساجد وزارت ارشاد، حج و اوقاف کشور، در رابطه با حسینیشدن و مهمتر از آن حسینیماندن، صحبت کرد.
در دهمین روز از مراسم عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین محمدصادق حسینی استاد دانشگاه رابعه بلخی در رابطه با قیام حسینی و اثرات خیر و برکت عاشورا در زندگی بشر، به ایراد سخنرانی پرداختند.
در یاز دهمین روز از مراسم عزاداری معنوی، که باقرائت قرآن کریم آغاز شد، نوحهخوانی، روضهخوانی، قرائت زیارت عاشورا، سخنرانی و گهوارهکشی، به یاد حضرت عبدالله رضیع علی اصغر (علیه السّلام) با حضور جمع کثیری از عزاداران در این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد مصباح شهرستانی در رابطه با محرم و قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و بیان داشت: مردم افغانستان از ضرر مالی و جانی و آوارهشدنخویش نمیترسند و تا آخرین قدرت، برای امام حسین (علیه السّلام) که در مسیر الهی (جلّ جلاله)، قرار دارد، ایستادگی خواهد
کرد و این شعار الهی را زنده نگه خواهد داشت.
در دوازدهمین روز ایام عزاداری، حجة الاسلام والمسلمین شیخ احمد حسنی مسئول روابط عمومی دفتر مرجعیت شیعه در کابل در رابطه با قیام عاشورای حسینی، صحبت کرده و خاطر نشان ساخت: در قیام حضرت آقا امام حسین (علیه السّلام) نهایت اخلاص و اخلاقِ اسلامِ محمّدی (صلّی الله علیه وآله) را در اوج فشار و گرفتاریها برای جهانیان به نمایش گذاشتند تا ما، آن اخلاص و اخلاق عاشورایی را در زندگی خود پیاده کنیم.
آخرین مجلس و در سیزدهمین روز از مراسمهای عزاداری، حسینیه مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در روز پنجشنبه، 20 ماه اسد ۱۴۰۱ درسوگ و ماتم بود که با حضور اساتید، طلاب، شاگردان قرآنی و جمع کثیری از خانواده های عزادار حضرت آقا اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، برگزار شد.
در این مراسم معنوی که باقرائت قرآن کریم آغازشد، نوحه خوانی، روضه خوانی، قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی با حضور جمع کثیری از عزاداران در حسینیه این مجتمع، صورت گرفت.
سخنران اخیر مجلس حجة الاسلام والمسلمین استاد جاوید در رابطه با قیام عاشورای حسینی، به ایراد سخن پرداخته و بیان داشت: عاشورای امام حسین (علیه السّلام) یک دانشگاه است و در این مکتب و دانشگاه، اخلاق، اخلاص، انسانیت، آزادی و آزادمردی تدریس میشود و مکتب امام حسین (علیه السّلام) مکتب ادب و آگاهی و عشق است.
به مناسبت بیست و هفتم رجب، سالروز مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمّد مصطفی (صلّی الله علیه وآله)، مجتمع حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) تحت اشراف موسسه امام هادی (علیه السّلام)، با برگزاری مجلس با شکوه جشن و سرور، غرق در نور و شادی بود.
در این محفل، که اعضای دفترمرجعیت شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج سیّد صادق حسینی شیرازی (دام ظله العالی) در کابل و صدها عاشق و دلباخته رسول مهربان الهی، حضور داشتند برنامههای شعر و سرود، مداحی، مقاله و سخنرانی، درحسینیه این مرکز به اجرا درآمد.
ناصر الحجّه ومروّج الشریعه سید علیحسن حسینی درهصوفی که در این محفل صحبت میکرد، با قرائت آیههای مبارکهی قرآنی و کلام نورانی نبی الله الأعظم (صلّی الله علیه وآله)، خاطر نشان کرد:
خداوند مهربان (جلّ جلاله)، پیامبر مکرّم اسلام (صلّی الله علیه وآله) را از میان درسنخواندهها، مبعوث به رسالت فرمود تا به تلاوت آیات الهی، تزکیه جانها و تعلیم کتاب و حکمت بپردازد و به این اساس، تمامکردن مکارم اخلاق، ثمره بعثت قرار میگیرد.
به بیان ایشان، در سالهای اخیر، بسیاری از سازمانها، برنامههای رسمی و محلی را جهت تغییر رفتارها به صورت مطلوب و اخلاقی و رعایت قوانین و مقررات، توسط کارکنان تدارک دیدهاند، تا با ارتباطات ظریفتر، مشتری بیشتری جذب کنند.
وی تصریح کرد، اخلاق و سجیه رفتاری انسانی، همان «هنر ایجاد رابطه» است که سازمانهای معاصر نیز از اهمیت آن غافل نماندهاند و این با تکبر و رفتار غیر اخلاقی، با هم جمع نمیشود.
خطیب جمعه شمال کابل، علاوه کرد: اسلام، اساس اخلاق را دینداری، تقوا و پرهیزکاری، با معرفی چهار اصل ذیل میداند: 1- خوشنیّتی و پاکدلی انسانها نسبت به هم. 2- خوشروئی و بشاشیّت با همه افراد جامعه. 3- خوشزبانی و نیکسخنی با همه مردم، اعم از دوست و دشمن. 4- خوشبرخوردی و نیکرفتاری با تمامی مخلوقات و موجودات چه رسد به افراد بشر.
روز دوشنبه 1400/11/4 به مناسبت خجسته سالروز ولادت سراسر نور برترین بانوی عالَم، بهانه خلقت و پاره وجود رسول خدا (صلّی الله علیه وآله)، حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهراء (سلام الله علیها)، مجتمع حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در شهر کابل غرق در شادی و سرور بود.
در این محفل نورانی، نماینده دفترمرجعیت شیعه، مسئولین، اساتید، شاگردان این مجتمع و ارادتمندان و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، حضور یافتند و این روز خجسته را با اجرای شعر و سرود، مداحی، تواشح و سخنرانی گرامی داشتند.
سخنران مجلس حضرت حجت الاسلام والمسلمین استاد شریفی عضو دفترمرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سیدصادق حسینی شیرازی (دام ظله العالی) در رابطه با مقام حضرت زهراء (علیها السلام) در قرآن و روایات به ایراد سخن پرداخته و در اخیر برنامه، از شاگردان برتر شرکت کننده درمسابقه حفظ قرآن کریم تقدیر گردید.
مجتمع حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، تحت إشراف مؤ سسه امام هادی علیه السلام در کابل، به مناسبت ایام شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، از روز دوشنبه 1400/10/6 مراسم عزاداری این ایام سوگناک را برگزار کرد.
در مراسم روز فوق، جمعی از بانوان فعال در عرصه های دینی و فرهنگی، اساتید، مسئولین و طلاب حوزه علمیه، شاگردان دارالقرآن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و خانوادههای محترم شان حضور یافتند و از بیانات سخنران مراسم حجت الإسلام سید علیآقا حسینی درهصوفی، در رابطه با مقام و وجود با برکت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، بهرهمند شدند.
دومین روز از اقامه عزاداری این ایام غمبار اسلام، روز پنجشنبه 1400/10/9 برگزارشده و حضار، از بیانات سخنران مجلس حضرت حجت الإسلام والمسلمین استاداخلاصی، در رابطه با الگوقراردادن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها درزندگی، بهره بردند.
سومین روز از مجالس سوگواری، در روز دوشنبه 1400/10/13، برگزار شده و از بیانات سخنران مجلس حضرت حجت الإسلام والمسلمین استاد علامه، حافظ کل قرآن کریم، در رابطه با شاخصههای ایمان و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بهره برده شد.
چهارمین روز عزاداری، در روز چهارشنبه 1400/10/15 و با بیانات سخنران مجلس حضرت حجت الإسلام والمسلمین استاد سلطانی، دائر شد. جناب ایشان، در رابطه با اخلاق آن حضرت (علیها السلام) درخانه و خانواده و وجه تسمیه حضرت سلام الله علیها، به ام ابیها، به ایراد سخن پرداخت.
آخرین روز از عزاداری ایام سوگناک فاطمی (علیها السلام) در روز پنجشنبه 1400/10/16 و با حضور جمعی از بانوان فعال در عرصههای دینی و فرهنگی، اساتید، مسئولین و طلاب حوزه علمیه، شاگردان دارالقرآن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و همچنین خانوادههای محترم شان برگزار شد.
در این مجلس که حجت الإسلام والمسلمین سید علیحسن حسینی درهصوفی صحبت میکرد، به تبیین درسهای عملی از سیره حضرت بیبی دو عالم فاطمه زهراء (علیها السلام) پرداخته و با توجه به آیه مبارکه منزوله در شأن اهل بیت (علیهم السلام) در سوره مبارکه دهر، از خیرین خواست که با توجه به شرایط کنونی، نسبت به مستضعفان، توجه نموده و از کمکهای بیجزا و شکرانه، دریغ نورزند.
پایگاه اینترنتی اطلاع رسانی موسسه امام هادی (علیه السلام) در افغانستان، که همزمان با رویداد اخیر کشور، دچار آسیب و حذف شده بود، به صورت مجدد، راه اندازی شد.
مؤسسه امام هادی (علیه السلام)، آنگونه که معرفینامهاش آمده است، با هدف کمک به رفع کمبودهای فرهنگی و مذهبی، در بسیاری از نقاط مستضعف جامعه شیعه (بخصوص کشور افغانستان) در سال (۱۴۲۵ هـ.ق – ۱۳۸۷ هـ.ش) توسط حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای محقق غزنوی و تعدادی از عالمان دینی تأسیس گردید. با عنایات حضرت حق، در سالیانی که از تأسیس این موسسه می گذرد، توسعه بسیاری در فعالیت های مختلف این مرکز ایجاد شده که جای بسی خرسندی وتوجه را دارد. در زیر برخی از فعالیتها و توانمندی های مؤسسه امام هادی(ع) معرفی شده است:
الف) فعالیتهای خیریه عمرانی:
در راستای ایجاد مراکز فرهنگی در مناطق نیازمند کشور افغانستان، مؤسسه امام هادی(ع) توانسته است تاکنون ۸۱ باب مسجد، ۲ باب مدرسه علمیه، ۴ باب حسینیه، ۱ باب کتابخانه و ۱ باب دارالقرآن را، با مشارکت مردم مناطق مختلف به اتمام رسانده و در اختیار آنها قرار دهد. همچنین هزینه حفر ۱۰۰ حلقه چاه آب شرب در مناطق آسیب دیده از خشکسالی های متوالی توسط این مؤسسه پرداخت شده است.
ب) ایتام و نیازمندان:
این مؤسسه از ابتدای تأسیس تا کنون به حول و قوه الهی توانسته است جمعیتی بالغ بر ۷۰۹ نفر از ایتام را در قالب ۳۳۵ خانوار نیازمند, تحت پوشش حمایت های مالی خود قرار دهد و ماهانه مبلغی را به عنوان کمک هزینه زندگی به آنها پرداخت نماید.
ج) فعالیتهای فرهنگی:
۱- بخش قرآنی:
برگزاری کلاسهای آموزش قرآن کریم در شهر های مختلف ایران و افغانستان ,همچنین توسعه کمّی و ارتقای کیفی این شبکه از طریق تجهیز، نظارت و برنامه ریزی کلاسها و نیز برگزاری سالانه مسابقات سراسری قرآن کریم با شرکت دانش آموزان کلاس های قرآنی مؤسسه، از نقاط مختلف کشور، همگی کلیات تلاشهای بخش قرآنی مؤسسه را تشکیل می دهند.
۲- بخش فرهنگی:
– تأسیس کتابخانه شیعی با مخزنی پر بار و پویا از عناوین مختلف کتاب در شهر کابل
– نشر ماهنامۀ فرهنگی هادی و نشریه داخلی مؤسسه (هفته نامه خبری نسیم)
– و فعالیتهای انتشاراتی با تهیه و تکثیر بسیاری جزوات احکام – اخلاق – عقاید و روخوانی قرآن کریم همگی ثمره تلاش های این بخش از مؤسسه امام هادی(ع) است.
۳- هادی فیلم:
مؤسسه فیلم سازی هادی فیلم، که با توجه به اهمیت عرصه رسانه در انتقال و تقویت فرهنگ، با رویکرد مذهبی تأسیس گردید و تاکنون تولید و تدوین آثار مستند, داستانی و برنامه های تلویزیونی را در کارنامه خود دارد.
۴- سایت اینترنتی:
پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه امام هادی(ع) با هدف اولیه انعکاس فعالیتها و تلاشهای این مرکز بر روی شبکه جهانی وب راه اندازی شد و بحمدا… توانسته است تا کنون آلبوم جامعی از فعالیتهای گسترده مؤسسه امام هادی(ع) را در اختیار کاربران اینترنتی قرار دهد، بعلاوه بعنوان یک سایت مذهبی، مطالب پرباری از معارف مکتب اهل بیت (ع) و نیز جدید ترین اخبار دنیای اسلام را ارائه داده است.
۵- روابط عمومی:
بخش روابط عمومی از یک سو ارتباطات و مراسم مناسبتها را هماهنگ می نماید و از سوی دیگر اهدای کتاب (اعم از قرآن، مفاتیح و تألیفات متفرقه مذهبی) به بخشهای آموزشی و مساجد و مراکز مختلف را بر عهده دارد.